Μήπως Κάνεις Υπερανάλυση Του Φλερτ;
Υλικό από τα μαθήματα για φλερτ σήμερα και θέλω να δώσεις προσοχή! Ένα πολύ κοινό λάθος που παρατηρούμε όταν βγαίνουμε έξω με μαθητές στα bootcamp είναι ότι λόγω ανασφάλειας προβαίνουν σε υπερανάλυση κάθε επαφής τους με γυναίκες και κάθε καινούργιας γνώσης που τους προσφέρουμε.
Για να μπορέσεις να εκλογικεύσεις την θύελλα πληροφοριών που δέχεται ο εγκέφαλος σου,ταυτοποιείς
κάθε εμπειρία με κάποια παρόμοια που είχες στο παρελθόν. Είναι μέρος της ανάγκης που έχεις για να «έχεις τον έλεγχο» που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ασφάλεια!
Συνδέεις την παρούσα εμπειρία από την διαδραστικότητα με μια γυναίκα ή μια καινούργια πληροφορία με παρελθοντικές μνήμες από το συναίσθημα που αισθάνθηκες την στιγμή που βίωσες ότι ανακάλεσες. Όσο πιο έντονη είναι η παρούσα εμπειρία τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο αυτή θα έχει τόσο περισσότερη «αποτύπωση» θα κάνει στο μυαλό σου.
Η ταυτοποίηση γίνεται και βάση της απλοποίησης οπότε ο διαχωρισμός των εμπειριώνστο φλερτ γίνεται δύσκολος επειδή υπάρχουν λιγότερα ίχνη στον εγκέφαλο σου ώστε αυτός μέσω της ανάκλησης των μνημών να μπορέσει να διαχωρίσει και να «αποθηκεύσει» το δίδαγμα των καινούργιων πληροφοριών.
Πριν συνεχίσεις δες το βίντεο για πιο αποτελεσματικό φλερτ ειδικά να δεν ξέρεις τι να της πεις. Δεν είναι σπάνια φαινόμενο. Αντιθέτως, πολλοί είναι οι άντρες οι οποίοι δυσκολεύονται στα 1on1 με μια γυναίκα που τους αρέσει, καθώς έρχονται σε αμηχανία ή αισθάνονται μειονεκτικά μπροστά της. Στο σημερινό βίντεο, ο Θέμης κάνει μια προσέγγιση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και προσπαθεί να σου δώσει μια διαφορετική οπτική, ώστε να αισθανθείς πιο σίγουρα και άνετος μπροστά της.
Το Φλερτ Πιο Απλά
Α) Η υπερανάλυση στο φλερτ προκύπτει όταν ιδέες/πληροφορίες που δεν έχουν σχέση αιτίας-αποτελέσματος
εντυπώνονται στον εγκέφαλο σου λόγω ταυτοποίησης μόνο και μόνο επειδή έχουν κοινά στοιχεία.
Β) Οι ικανότητες του εγκεφάλου να προβαίνει σε ταυτοποίηση και υπερανάλυση δημιουργήθηκαν εκτοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν και συνήθως σήμαιναν ζωή ή θάνατο.
Γ) Αν ο πρόγονος σου δεν ταυτοποιούσε ότι ένα λιοντάρι ήταν επικύνδυνο δεν θα υπήρχες σήμερα.
Δ) Αν επίσης δεν υπερανέλυε ότι η τίγρης, το πούμα ή ακόμα παλαιότερα ο σμιλόδοντας που μοιάζουν με λιοντάρι δεν είναι και αυτά επικίνδυνα επίσης δεν θα υπήρχες!
Φυσικά αυτοί οι μηχανισμοί που τότε ήταν ζωτικής σημασίας λόγω φυσικού ρίσκου στο σήμερα όταν το ρίσκο είναι κυρίως ψυχολογικό μας περιορίζουν!
Παράδειγμα Προσέγγισης
Α) Ας πούμε ότι είσαι φαλακρός και πλησιάζεις μια γυναίκα και σου λέει ότι δεν θέλει τους καραφλούς ενώ εκείνη την στιγμή « βιώνεις την απόρριψη»
Αισθάνεσαι άσχημα με την υπερανάλυση κάνεις και την σύνδεση στο μυαλό σου ότι οι γυναίκες δεν έλκονται από φαλακρούς άνδρες (λες και παίζει ρόλο η εμφάνιση στο φλερτ).
Β) Ακόμα χειρότερα θα συνδέσεις ένα πολύ αρνητικό συναίσθημα (γιατί λόγω έλλειψης ταυτότητας και άρα αυτοπεποίθησης το εξέλαβες ως τέτοιο) στην πεποίθηση και αυτό (βάση του ότι οι σκέψεις ενεργοποιούν και το ανάλογο συναίσθημα) θα σε καθορίσει!
Γ) Κάθε φορά που θα βλέπεις μια όμορφη γυναίκα και το φυσικό σου ένστικτο ως άνδρας θα σου υπαγορεύει να την πλησιάσεις η υπερανάλυση θα ξεκινάει την αλληλουχία: φυσικά θα θέλεις να αποφύγεις ούτως ή άλλως την απόρριψη- θα θυμάσαι την τελευταία απόρριψη-θα αισθάνεσαι άσχημα- και δεν θα ξαναπροσεγγίσεις για καιρό. Γιατί η ταυτοποίηση σε έχει οδηγήσει στο «οι γυναίκες δεν έλκονται από καραφλούς» – άρα δεν είμαι αρκετός!
Ξαφνικά οι μηχανισμοί που δημιουργήθηκαν για να σε προστατεύουν γίνονται η φυλακή σου!
Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί μόνο στο νου του φαλακρού αλλά και του «κοντού», «αδύνατου», «φτωχού» κλπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα άτομο χαμηλής αυτοπεποίθησης και η υπερανάλυση θα τον οδηγήσει στη ταυτοποίηση και στο συμπέρασμα «έτσι είναι»! Παρόλα αυτά δεν σε βοηθάει καθόλου η υπερανάλυση του φλερτ.
Συμπέρασμα
Πολύ επιφανειακά, αυτό που χρειάζεσαι να κάνεις,είναι να λαμβάνεις τις εμπειρίες πολύ πιο θετικά.
To είδος των εμπειριών που θα ζήσεις εξάλλου βγαίνοντας έξω μαζί μας μόνο τέτοιο μπορεί να είναι!
Θυμήσου :
Η πραγματικότητα παίρνει την μορφή που της δίνεις.
Κλείνοντας, για τη γυναίκα είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση, οπότε η υπερβολική ανάλυση μάλλον κακό σου κάνει. Το φλερτ είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να σε γεμίζει άγχος από τη στιγμή που ξεκινάς και παίρνεις αποφάσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να προσεγγίσεις τις γυναίκες που θες. Να ξέρεις ότι βασικό είναι να είσαι ο εαυτός σου σε αυτές τις προσεγγίσεις σου για να ξεχωρίσεις από τους άλλους, δηλαδή τους ανθρώπους που προσεγγίζουν με κοινότυπο τρόπο.
Είναι πολύ πιθανό το μυαλό σου να σε βάλει σε σκέψεις αρνητικές.
Μάθε από το Χρήστο ποια είναι τα 10 λάθη που κάνεις και δεν δημιοργείς έλξη.
Αλλά προσπάθησε να το ξεπεράσεις για να μη μεταδώσεις άγχος και στην κοπέλα. Αφού στόχος είναι να νιώσετε άνετα και να περάσετε καλά και οι δύο, να είναι αμοιβαίο. Από τις εμπειρίες σου στο φλερτ προσπάθησε να καταλάβεις τι πραγματικά μετράει και εφάρμοσέ το και για τη δική σου περίπτωση, κάθε φορά που μιλάς με μια γυναίκα που σου αρέσει. Μην κάνεις πια υπερανάλυση του φλερτ.
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αυτή η απλή αλλαγή στην οπτική σου για το φλερτ είναι απολύτως απαραίτητη. Για λόγους που θα χρειαζόμουν πολύ ώρα για να σου εξηγήσω! Είναι η βάση ενός θετικού συνόλου πεποιθήσεων που εν πολλοίς θα κρίνει όχι μόνο το αν θα φανείς ελκυστικός στα μάτια μιας γυναίκας που προσέγγισε. Αλλά το αν θα πετύχεις στην ίδια σου τη ζωή!
Μάθε πως να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου στο φλερτ εδώ.
Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.
Καλή συνέχεια