Καινούργιες Παρέες Σε Καινούργιο Μέρος
Όταν είσαι 20, 30 χρονών ή περισσότερο και βρίσκεσαι σε μια κατάσταση αναζήτησης για καινούργιες παρέες, αισθάνεσαι ότι έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι πολύ δύσκολο.
Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα να καταβάλλεις κάποια προσπάθεια.
Όταν βρεθείς σε μια πόλη όπου όλοι είναι άγνωστοι, θα χρειαστεί να βρεις τρόπους για να δικτυωθείς και να κάνεις παρέες.
Ας δούμε μερικές ιδέες, που θα σε βοηθήσουν, αλλά πριν συνεχίσεις δες εδώ το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, όπου συζητάμε κατά πόσο το θέμα της παρέας είναι ποσοτικό ή ποιοτικό.
#1. Επισκέψου Τοπικά Καταστήματα
Όταν βρεθείς σε μια καινούρια πόλη μπορείς να επισκέπτεσαι τα τοπικά καταστήματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες που απολαμβάνεις περισσότερο.
Μια επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο, θα σε φέρει πιθανότατα κοντά σε ανθρώπους που αγαπούν επίσης το διάβασμα. Έτσι, θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις παρέες.
Αν, για παράδειγμα, ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, επισκέψου ένα τοπικό κατάστημα και ρώτησε να μάθεις για ομάδες στην περιοχή. Έτσι θα στηρίξεις την τοπική επιχείρηση και εκείνοι θα σε βοηθήσουν να ενταχθείς πιο εύκολα.
#2. Διάβασε Τις Αφίσες Και Τις Κάρτες Στις Καφετέριες
Έχεις προσέξει ποτέ ότι στις καφετέριες υπάρχουν αφίσες με πληροφορίες για διάφορες τοπικές ομάδες, που ασχολούνται με θέατρο, μουσική, αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες που ίσως σε ενδιαφέρουν;
Σε αυτές τις αφίσες θα βρεις πληροφορίες, για να έρθεις σε επαφή μαζί τους και έτσι θα μπορέσεις να βρεις παρέες με παρόμοια ενδιαφέροντα.
#3. Βρες Κοινούς Γνωστούς
Πριν βρεθείς σε μια καινούρια πόλη, ψάξε να βρεις κοινούς φίλους ή γνωστούς. Κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντες φίλους σου στην πόλη που ζούσες έως τώρα, ίσως γνωρίζουν κόσμο στην πόλη όπου θα μετακομίσεις.
Ζήτησε τους να σε φέρουν σε επαφή μαζί τους, ώστε να μην είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων μετά την μετακόμιση.
Ακόμη, μπορείς να κάνεις μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ενημερώσεις τους φίλους και όσους σε ακολουθούν ότι θα βρεθείς κάπου αλλού. Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιοι άνθρωποι που ακολουθούν το προφίλ σου να ζουν εκεί και να διατίθενται να σε βοηθήσουν να κάνεις παρέες.
#4. Κάνε Καινούργιες Παρέες Μέσω Του Αθλητισμού
Μπορείς μέσω της αθλητικής κοινότητας να κάνεις καινούριες παρέες, όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου άθλημα.
Θα βρεις σίγουρα τοπικούς συλλόγους πολεμικών τεχνών, ποδηλασίας, ομάδες που πηγαίνουν για τρέξιμο και όποιο άλλο άθλημα προτιμάς, αν όχι στο μέρος που θα μετακομίσεις, τουλάχιστον σε κάποιο κοντινό.
#5. Δικτυώσου Στην Σχολή Ή Στην Δουλειά Με Καινούργιες Παρέες
Αν έχεις μετακομίσει, για να γραφτείς σε κάποια σχολή ή αν βρέθηκες σε μια νέα πόλη για δουλειά, μπορείς να δικτυωθείς μέσα από αυτόν τον καινούριο χώρο.
Είτε είσαι φοιτητής, είτε εργαζόμενος, θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους και θα μπορέσεις να κάνεις παρέες.
Ίσως στην περίπτωση του εργασιακού χώρου να είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς δεν μπορείς να γνωρίζεις που σταματούν οι εργασιακές φιλοδοξίες και πού ξεκινά η αληθινή φιλία, όπως και να ‘χει όμως, μπορείς να κάνεις ένα βήμα.
Πήγαινε σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σχολές ή πήγαινε σε ένα γεύμα με τους συναδέλφους σου και σιγά σιγά θα βρεις ανθρώπους και παρέες που θα σου ταιριάζουν.
Είναι σημαντικό, να διαθέσεις τον απαιτούμενο χρόνο στην αναζήτηση για καινούριες παρέες. Που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις μια ισορροπία μεταξύ ζωής και δουλειάς.
Δες πώς θα τα καταφέρεις στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.
#6. Γνώρισε Τους Γείτονες Σου
Μπορεί να έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες φίλους στο facebook και να μην γνωρίζεις τα ονόματα των γειτόνων σου!
Σε μια πόλη οι γείτονες μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να εγκλιματιστείς και να κάνεις καινούριες παρέες.
Πάρε ένα κουτάκι γλυκά και πήγαινε να συστηθείς στους γείτονες σου. Σίγουρα δεν θα γίνεις φίλος με όλους, αλλά τουλάχιστον θα κάνεις μια προσπάθεια και θα έχεις κάποιον άνθρωπο κοντά σου, αν χρειαστείς κάτι.
#7. Κάνε Συγκεκριμένες Προτάσεις Στις Καινούργιες Παρέες Σου
Όταν γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο, προσπάθησε να κάνεις μια συγκεκριμένη πρόταση, για να συναντηθείτε ξανά.
Αντί να πεις “Να κανονίσουμε να ξαναβρεθούμε”, δώσε ένα συγκεκριμένο μέρος και ώρα και κανονίστε το εκ των προτέρων, ώστε η νέα γνωριμία να συνεχιστεί.
#8. Εκμεταλλεύσου Το Διαδίκτυο
Υπάρχουν σελίδες στο διαδίκτυο και εφαρμογές μέσα από τις οποίες μπορείς να βρεις ομάδες ανθρώπων με παρόμοια ενδιαφέροντα ή να εντοπίσεις εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν.
Μπορείς να δώσεις το παρόν σε αυτές τις εκδηλώσεις και βέβαια να συστηθείς στους ανθρώπους που θα βρεις εκεί. Σίγουρα άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα είναι οι πλέον κατάλληλοι για να κάνεις καινούριες παρέες.
Δες στο παρακάτω βίντεο, τι μπορείς να κάνεις στην περίπτωση που είσαι αδέξιος στην επικοινωνία.
#9. Άνοιξε Το Σπίτι Σου Για Πάρτι Γνωριμίας
Αυτό ομολογουμένως είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό.
Οργάνωσε ένα πάρτι και ενημέρωσε τους ανθρώπους από την δουλειά, την σχολή, τους γείτονες, τους συναθλούμενους από το γυμναστήριο κλπ
Όταν καλέσεις κάποιους ανθρώπους στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι ότι και εκείνοι θα σε καλέσουν σε κάποιο δικό τους πάρτι. Έτσι θα έχεις ακόμη μια ευκαιρία να δικτυωθείς και να κάνεις νέες παρέες.
#10. Για Να Κάνεις Καινούργιες Παρέες Ξεκίνησε Μαθήματα
Όποια και αν είναι η ηλικία σου, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο που θα σε ενδιαφέρει να μάθεις.
Μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς και θα σε φέρει σε μια τάξη μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις φιλίες στην καινούρια σου πόλη.
Δεν είναι πάντοτε εύκολα να ανοίξεις τους κύκλους σου. Μάθε περισσότερα εδώ.
Καλή συνέχεια